مهندسی معدن
هدف ازاین رشته همان طور که از نامش پیداست، استخراج زغال سنگ و فلزات از معادن می باشد. فرد باید این اطمینان را به کارفرما بدهد که حداکثر منابع ممکنه را استخراج کرده اند. دانشجو در این رشته دانش در مورد بازرسی معدن و تجهیزات، توجه و نظارت به کیفیت هوا، مقررات ایمنی و حفظ امنیت کارگران را فرا می گیرد. این رشته ترکیبی از علوم مهندسی عمران، زمین شناسی، متالوژی، اقتصاد، مدیریت محیط زیستی و بهداشت را شامل می شود. رشته ی مهندسی معدن دارای گرایش های مختلفی می باشد. این گرایش ها شامل:
فرآوری مواد معدنی
این رشته در مورد مجموعه عملیاتی است که بر روی مواد معدنی انجام می شود تا محصولاتی تولید شوند که وارد بازار شده یا در عملیات صنعتی مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به وجود معادن زیاد در ایران، این رشته بسیار ضروری می باشد. دانشجو در این رشته فرا می گیرد که در شرایط سخت کار کند. فارغ التحصیل در رشته ی فرآوری می تواند در زمینه های معدن، سدسازی، ساختمان سازی، ساخت تونل، اکتشافات صنایع نفت و گاز فعالیت نماید.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
مکانیک سنگ
در این رشته فرد چگونگی رفتار سنگ در برابر عوامل بیرونی و درونی و تغییرات آن را بررسی می کند. یعنی هدف در این رشته، علم مطالعه ی اثر نیروها بر روی سنگ ها می باشد. فارغ التحصیل در این رشته می تواند در زمینه های ابنیه سطحی، راهسازی، حفاری های سطحی، حفاری های زیر زمینی، حفاری های انرژی و اتمی فعالیت نماید.
استخراج معدن
هدف در این رشته رسیدن به دانش در مورد عملیات حفاری، چگونگی خرد کردن سنگ ها، باربری می باشد. دانشجو در این رشته با مباحث حفاری، آتش بازی، نگهداری، ترابری و اصول طراحی معدن آشنا می شود.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
اکتشاف معدن
برای آنکه بتوان از مواد معدنی استفاده کرد، در ابتدا باید معادن را کشف کرد. فرد در این رشته فرا می گیرد که چگونه معادن مختلف را کشف کند، نوع و شکل مواد معدنی را تعیین نماید و ذخایر را از لحاظ اقتصادی و میزانشان تحلیل کند. دانشجو در این رشته با مباحث زمین شناسی، مکانیک سنگ، ژئوفیزیک آشنا می شود.
تونل و فضاهای زیرزمینی
دانشجو در این رشته فرا می گیرد که چگونه تونل و فضاهای زیر زمینی را گسترش و توسعه دهد. فارغ التحصیل در این رشته می تواند در حوزه های روش های حفر، نگهداری و سیستم های پشتیبانی انواع تونل ها و فضاهای زیر زمینی و حفریات معدنی فعالیت نماید.
معدن و محیط زیست
با توجه به رشد روز افزون استفاده از مواد خام معادن و توسعه ی صنایع و رشد جمعیت، استخراج معادن اثرات زیست محیطی نامطلوبی را ایجاد می کنند و باعث تولید آلاینده ها و آلودگی ها می شود. هدف در این رشته آموزش مفاهیم و روش ها و فنون مختلف در زمینه ی حفاظت از محیط زیست با توجه به توسعه ی پایدار می باشد.
اقتصاد و مدیریت معدنی
در این رشته با توجه به مواد معدنی و نیرو های انسانی، فرد به بررسی های فنی و اقتصادی در این راه می پردازد و راه حل هایی در این زمینه ارائه می دهد.
نرم افزارهای رشته ی مهندسی معدن
Data Mine- arc view- geocom- GEOVIA Minex- CAE Datamine Studio- MineSight- Open Pit Metals- XPAC و…
موضوع های پیشنهادی پایان نامه کارشناسی ارشد در مهندسی معدن
مطالب آموزشی رایگان در رشته مهندسی معدن