مهندسی پلیمر
در این رشته، که به یکی از نوآورترین بخش های اقتصاد جهان توجه می کند، رشته ای میان مکانیک و شیمی می باشد. این رشته یکی ازرشته های نو ظهور در جهان می باشد که به دلیل کاربردی بودن آن، به سرعت در حال رشد و توسعه می باشد. بسیاری از موادی که در اطراف ما هستند از فرآورده های صنعت پلیمر می باشند. دانشجو در این رشته دانش در مورد مراقبت های بهداشتی پیشرفته، تولید انرژی، بسته بندی سبز، پوشش های سطحی و … را فرا می گیرد. رشته ی مهندسی پلیمر دارای گرایش های مختلفی می باشد. این گرایش ها شامل:
فراورش (Processing)
در این رشته فرد به مطالعه ی ویژگی های مختلف پلیمر مثل انواع قالب گیری ها می پردازد و عوامل طراحی ابزار برای این فرآیندها را آموزش می گیرد. هدف در این رشته شناخت و طراحی و آنالیر خواص فیزیکی و مکانیکی سه ماده ی اصلی لاستیک، پلاستیکی و کامپپوزیت می باشد.
نانو فناوری (Nano Technology)
در این گرایش فرد به مطالعه ی پیشرفته ی مواد و مهندسی پلیمر می پردازد و در راستای تولید ذرات نانو و پلیمرهای کاربردی راه حل های جدید ارائه می دهد. با توجه به رشد و گسترش سریع مواد نانو در جهان، این رشته بسیار در حال گسترش و رونق می باشد.
پلیمریزاسیون (Polymerization )
در این رشته ماکرو مولوکول ها و پلیمرها تولید می شوند. این گرایش بیشتر در صنایع پتروشیمی کاربرد دارد. هدف در این رشته انجام تحقیقات و ایده های اجرایی برای صنایع بالا دستی و تولید مواد پلیمری برای صنعت پتروشیمی می باشد. فارغ التحصیل در این رشته می تواند در زمینه های تولید پلمیر خام، ایجاد صنایع با بهره برداری مطلوب، تولید پلیمر خام به مواد مصرفی، شناخت و ترکیب مواد پلیمری فعالیت نماید.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
کامپوزیت (Composite)
این گرایش که نام دیگر آن مواد مرکب می باشد، به ترکیب چند ماده با پلیمر می پردازد. هدف در این رشته ساخت مواد ترکیبی با مواد پلیمری است تا موادی با خاصیت بهتر تولید شود.
علوم پایه(Basic science)
در این گرایش فرد به شناخت مواد پلیمری و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن می پردازد و دانش فرا می گیرد.
نرم افزارهای رشته ی مهندسی پلیمر
Matlab-Pipe Calculator-gams-Intergraph PDS-INVENSYS SIMSCI –PDMS-CHEMSTATIONS CHEMCAD و…
موضوع های پیشنهادی پایان نامه کارشناسی ارشد در مهندسی پلیمر
مطالب آموزشی رایگان در رشته مهندسی پلیمر