ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله


این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

Loading

دوشنبه ۱۴۰۴/۰۱/۱۸

مقایسه چاپ مقاله ISI و مقاله کنفرانسی

مقالات علمی معمولا در دو بستر مهم منتشر می‌شوند: ژورنال‌ها و کنفرانس‌ها، و هر کدام از این مقالات ویژگی‌ها، مزایا و معایبی دارند که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت و با مقایسه چاپ مقاله ISI و مقاله کنفرانسی با ساختار این نوع مقالات بیشتر آشنا خواهیم شد.

اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره نوشتن مقاله ISI و چاپ آن هستید، می‌توانید مطالب زیر را در سایت ما مطالعه کنید:

 

مقاله ISI چیست؟

مقاله­ای که در مجلات ISI منتشر شود، مقاله ISI نامیده می‌شوند. نوشتن مقاله ISI و چاپ آن فرایندی زمانبر است و مراحل مختلفی دارد؛ مانند انتخاب موضوع، انتخاب عنوان، روش تحقیق، اصول نگارش، ترجمه، ویرایش و… همچنین مجلات ممکن است هفتگی، ماهانه یا سالانه منتشر شوند و برای چاپ مقاله در هر مجله باید پس از ارسال مقاله منتظر طی شدن پروسه داوری آن باشیم که گاه ماه‌ها طول می‌کشد. مقاله ژورنالی که حاصل پژوهش‌های علمی گسترده و شامل نکات تخصصی با توضیحات کامل و جزئیات است، باید توسط هیات داوران مجلات به صورت دقیق بررسی شود.

 

مقاله کنفرانسی چیست؟

مقاله‌ای که در کنفرانس ارائه می‌شود، مقاله کنفرانسی یا Proceeding نامیده می‌شوند. این نوع مقالات اغلب حاوی ایده‌های اولیه پژوهشگرند و فرصتی برای تبادل نظر محققان آن حوزه تخصصی را فراهم می‌سازند، به عبارت بهتر، محقق با ارائه مقاله خود در کنفرانس برای نخستین بار ایده‌ای نو را مطرح می‌کند و بستری برای مباحث علمی و مطالعات جدید برای سایر پژوهشگران آن حوزه مهیا می‌کند. البته اگر مقاله کنفرانسی از نظر کیفی قوی و دارای بار علمی بالا باشد، امکان چاپ آن نیز در مجلات معتبر وجود دارد.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بهتر با روش نوشتن مقاله کنفرانسی مطلب زیر را در همین سایت جستجو و با دقت مطالعه کنید:

 

تفاوت‌های مقاله ژورنالی و مقاله کنفرانسی

نوشتن مقاله ISI و چاپ آن در ژورنال‌های معتبر دنیا بسیار ارزشمند است، اما نوشتن مقاله کنفرانسی نیز ارزش و اهمیت خاص خود را دارد. به طور کلی، نگارش مقاله در ارتقای سطح دانش افراد نقش مهمی دارد و به همان نسبت در ارتقای سطح علمی و تخصصی جامعه موثر است. اما به هر حال، مقالات مختلف با هم تفاوت‌هایی دارند که در این قسمت با مقایسه چاپ مقاله ISI و مقاله کنفرانسی به مهمترین‌شان می‌پردازیم.

  1. ساختار

ساختار مقاله علمی به شکل کلی شامل بخش‌های اصلی عنوان، چکیده، مقدمه، روش‌ تحقیق، نتایج، بحث و پیشنهادها و منابع می‌شود و در مقالات ژورنالی می‌توان همه قسمت‌ها را با شرح کامل‌تر و توضیح جزئیات بیشتر نوشت، اما در مقالات کنفرانسی باید سعی کرد با تمرکز بر ایده اصلی مطالب را کوتاه‌تر بیان کرد. دقت کنید که منظور از کوتاه بیان کردن مطالب به هیچ وجه حذف مطالب یا ناقص گذاشتن مباحث نیست و در هر حالت باید محتوای مقاله کامل، شفاف و گویا باشد و در قالبی جذاب و قابل درک به مخاطبان عرضه شود؛ برای مثال، می‌توان مطالب را علاوه بر متن، به صورت عکس، اینفوگرافی، جدول، نمودار، پاورپوینت و… ارائه کرد تا مفاهیم را سریع‌تر و راحت‌تر به مخاطبان منتقل کرد.

  1. اعتبار علمی

اعتبار علمی مقالات ISI بیشتر از مقالات کنفرانسی است، چراکه پذیرش مقاله در مجلات ISI بسیار سخت است و مقاله باید توسط استادان بر اساس اصول و استانداردهای بالای این نوع ژورنال‌ها ارزیابی شود و فقط در صورت تایید داوران وارد پروسه چاپ می‌شود. البته گاه مقالات کنفرانسی بسیار معتبری ارائه می‌شوند که از نظر کیفیت و ارزشمندی قابل تقدیر و چشمگیرند. اما به طور معمول و کلی، مقالات ژورنالی نسبت به مقالات کنفرانسی تاثیرگذاری بیشتری در رشد علمی جامعه دارند.

  1. زمان

نوشتن مقاله ISI و چاپ آن مستلزم صرف زمانی طولانی است، چون از یافتن موضوعی نو و پژوهش و مطالعات جامع درباره آن و مراحل مختلف نوشتن مقاله تا ارسال آن برای مجلات و پروسه داوری و پذیرش و چاپش زمانبر است و گاهی چند سال به طول می‌انجامد. این فرآیند درباره مقاله کنفرانسی سریع‌تر است، زیرا نویسندگان مقالات باید تا پیش از تاریخ برگزاری کنفرانس، مقاله خود را ارسال و تایید  آن را برای ارائه کسب کرده باشند.

  1. هزینه

هزینه‌های نگارش مقاله ISI و مقاله کنفرانسی بستگی به عوامل مختلفی دارد؛ برای مثال، لازمه ارائه مقاله کنفرانسی ثبت‌نام و واریز هزینه آن است و اگر کنفرانس در شهر یا کشور دیگری باشد، هزینه‌های سفر را نیز باید بر آن افزود. البته هزینه‌های پژوهش را نباید از قلم انداخت. هزینه‌های نوشتن مقاله ISI و چاپ آن نیز به دلیل طولانی بودن پروسه تحقیقات و گستردگی و عمق پژوهش‌های تخصصی آن به ویژه درباره موضوعاتی که نیاز به آزمایشگاه و کارگاه داشته باشند، ممکن است بسیار زیاد باشد.

  1. داوری

پروسه داوری مقالات کنفرانسی بسیار کوتاه‌تر از مقالات ژورنالی است و اغلب نیازمند اصلاحات بزرگ نیست، اما در پذیرش مقاله ISI ممکن است بارها بازبینی صورت گیرد و داوران مقاله را برای اصلاحات گوناگون بازگردانند.

  1. حجم مطالب

مقالات کنفرانسی به دلیل فرصت محدود ارائه نمی‌توانند حجیم و طولانی باشند، اما مقاله ISI باید کامل و با جزئیات دقیق نوشته شود، به همین دلیل حجم محتوای مقاله ISI بیشتر است.

  1. بازخورد

ماهیت مقاله کنفرانسی موجب می‌شود که نویسندگان این نوع مقالات از زمان آغاز ارائه اثر خود بازخوردهای مثبت و منفی را به طور مستقیم دریافت کنند، اما در مورد مقاله ژورنالی باید منتظر چاپ و انتشار آن در جامعه تخصصی موضوع مقاله ماند و به مرور زمان بازخوردها مشخص می‌شود. گفتنی است دریافت بازخورد مستقیم از متخصصان هنگام ارائه مقاله کنفرانسی فرصت شبکه‌سازی و ارتباطات بیشتری را برای نویسنده مقاله فراهم می‌کند که مزیت قابل توجهی است. از طرفی، چاپ مقاله ISI در بهبود رزومه پژوهشی نویسنده آن چشمگیرتر و باارزش‌تر است.

 

در نهایت، اگر چه مقایسه چاپ مقاله ISI و مقاله کنفرانسی در شناخت و آگاهی ما نسبت به انواع مقالات موثر است، نوشتن مقاله از هر نوع آن مستلزم اشراف کامل بر ساختار و قواعد نگارشی مقالات علمی پژوهشی است و این امر بدون استفاده از مشاوره تخصصی و بهره بردن از تجربیات استادان خبره تقریبا غیرممکن است. بنابراین در نوشتن مقاله ISI یا نگارش مقاله کنفرانسی حتما از راهنمایی و مشاوره تخصصی استفاده کنید تا آثاری فاخر و قوی تولید کنید.

پیمایش به بالا