ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله


این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

Loading

سه شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۰۸

ScienceDirect و Scopus چه تفاوتی دارند؟
تفاوت پایگاه داده ساینس دایرکت و اسکوپوس

Scopus or Sciencedirect

همان­طور که می­دانید، الزویر (Elsevier) یکی از بزرگ­ترین انتشارات علمی جهان است که شعبه مرکزی آن در آمستردام (پایتخت هلند) قرار دارد. این سازمان در سال 1880 میلادی تاسیس شد و در حال حاضر ناشری چندرسانه­‌ای و بسیار پیشرو و مشهور است که خدمات و محصولات متنوعی در زمینه ارائه اطلاعات علمی و پزشکی دارد و مرجع معتبر همه پژوهشگران دنیا و پایگاه اطلاعاتی جامع در همه زمینه­‌های مطالعاتی است.

ساینس دایرکت (Science Direct) و اسکوپوس (Scopus) هر دو پایگاه‌های داده‌ای علمی با دسترسی اشتراکی هستند که صاحب آن­ها انتشارات الزویر است، اما ساینس دایرکت متن کامل محتوای الزویر را میزبانی می‌کند، در حالی که اسکوپوس شامل چکیده‌ها و ارجاعات آماری محتواهای الزویر و دیگران می‌شود. و این موضوع مهترین تفاوت پایگاه داده ساینس دایرکت و اسکوپوس است.

· Science Direct

ساینس دایرکت پایگاه اطلاعاتی بزرگی است که در سال 1997 شروع به کار کرد. این وبسایت امکان دسترسی به همه ژورنال­های انتشارات الزویر و دانلود آن­ها را به کاربران می­دهد؛ ژورنال­هایی که در چهار گروه علوم پایه و مهندسی، علوم زیستی، علوم بهداشت و علوم اجتماعی و انسانی ارائه می­شوند. همچنین این پایگاه داده‌ای هم اکنون دسترسی آنلاین به 3800 ژورنال، 37000 کتاب الکترونیکی و کتاب­های مرجع و بیش از 13 میلیون مقاله را امکان­پذیر می‌کند. گفتنی است بیش از 120 ناشر برجسته با این سرویس اطلاعاتی بزرگ مرتبط­اند. چکیده‌ها، داده‌های کلان و نمودارهای بندانگشتی (figure thumbnail) این پایگاه علمی معمولا به صورت رایگان موجود هستند، در حالی که خواندن متن کامل آن­ها مستلزم عضویت است (معمولا از طریق یک کتابخانه آنلاین یا موسسه پژوهشی). با این حال بعضی از متون در حالت دسترسی آزاد (Open Access) هم وجود دارند. از قابلیت­های جذاب ساینس دایرکت امکان Brows یا مرور کردن تمام منابع موجود در آن است و کاربران می­توانند همه منابع موضوع مورد نظر خود را در ابتدا مشاهده کنند.

جستجو کردن در این کتابخانه دیجیتال آنلاین، هم به صورت ساده و هم پیشرفته امکان­پذیر است. در جستجوی پیشرفته می­توان با محدود کردن منابع بازیابی­شده سریع­تر به نتیجه رسید و این نوع جستجو بسیار کاربردی­تر است. البته امکان جستجوی تخصصی یا Expert search نیز وجود دارد که برای متخصصان است و این امکان را به آن­ها می­دهد که بتوانند نتایج جستجو را بیش از دو بار ترکیب کنند. در وبسایت ساینس دایرکت برای راهنمایی کاربران صفحه­ای در نظر گرفته شده است و کاربران با انتخاب گزینه Search tips، که در گوشه سمت راست صفحه جستجو قرار دارد، به آن صفحه منتقل می­شوند. یادآوری این نکته ضروری است که موسسه تامسون رویترز اغلب مجلات این پایگاه علمی را نمایه­‌گذاری می­کند و به همین دلیل بیشتر مقالات ساینس دایرکت جزء مقالات ISI هستند.

· Scopus

اسکوپوس در سال 2004 به همت یک ناشر هلندی به نام الزویر کارش را به عنوان یک پایگاه داده چکیده و ارجاع شروع کرد؛ رقیبی برای Web of Science (WoS) که صاحب قبلی آن تامسون رویترز بود و اکنون کلاریویت است. اسکوپوس به طور انتخابی، مقاله‌ها، کتاب‌ها و مباحث کنفرانس‌های بررسی­شده توسط همکاران را نمایه‌سازی می‌کند و آمار ارجاعات را برای تک موردها مانند مقاله‌های ژورنال‌ها و برای خود مقاله‌ها ارائه می‌دهد (سایت اسکور (Cite Score)، SNIP و SJR، هر کدام یک جایگزین برای فاکتور تاثیر ژورنال‌ها به حساب می‌آیند). جستجو کردن در اسکوپوس برای کاربران تازه­‌کار بسیار راحت است. اسکوپوس، که یکی از معتبرترین و به­‌روزترین پایگاه­های اطلاعاتی دنیاست، بیش از 2200 عنوان و پنج هزار ناشر بین­‌المللی را تحت پوشش خود دارد. این نمایه استنادی مشهور و معتبر اطلاعات کتاب‌­شناختی حدود 25 میلیون سند را گردآوری کرده است، البته اسکوپوس مقالات پیش از سال 1995 را ندارد. اسکوپوس در همه حوزه‌­های علمی فعالیت می‌­کند؛ علوم زیستی، فیزیک، شیمی، علوم اجتماعی و…  مجلات این پایگاه اطلاعاتی بر اساس امتیازاتی دسته­‌بندی می­‌شوند. این رتبه­بندی با حرف Q مشخص می‌­شود و شامل چهار رتبه، از Q1 تا Q4 است؛ Q1 بهترین و Q4 کمترین امتیاز محسوب می­‌شود.

· تفاوت اصلی پایگاه داده Science Direct و Scopus

به طور کلی مهمترین و اصلی­‌ترین تفاوت ساینس دایرکت و اسکوپوس عبارت­اند از:

ساینس دایرکت یک سایت انتشار است؛ جایی است که ژورنال‌ها مقالات اصلی کامل و پایانی خود را قرار می‌دهند.

اسکوپوس یک سایت نمایه‌سازی است که فقط شامل چکیده‌هاست.

این تفاوت عمده دو پایگاه علمی فوق شامل تفاوت­‌هایی جزئی­تر می‌­شود که با توجه به تعریف هر یک از آن­ها ناشی از تفاوت ماهیت کارکرد ­آن­هاست.

خدمات جامع موسسه تهران آموز برای نگارش و چاپ مقاله ISI

همان‌طور که در این مطلب توضیح دادیم، پایگاه انتشار مقالات و پایگاه نمایه‌سازی با هم متفاوت‌اند و شما باید کار کردن و جستجوی اطلاعات مد نظرتان در دو پایگاه داده بزرگ یعنی ساینس دایرکت و اسکوپوس را یاد بگیرید تا بتوانید داده‌های لازم و کاربردی برای نوشتن مقاله خود را به دست آورید. اما بدیهی است که این کار نیاز به مهارت خاصی دارد، از این رو پیشنهاد می‌کنیم برای افزایش سرعت عمل و دقت و نیز پیشگیری از خطا و دوباره‌کاری در این امر با افراد متخصص و کاربلد مشورت کنید.

موسسه تهران آموز به منظور راهنمایی و کمک به دانشجویان، پژوهشگران و نویسندگان مقالات علمی تیمی مجرب و خبره تشکیل داده که شامل برترین استادان و کارشناسان متخصص در همه رشته‌ها و گرایش‌های علمی است. این تیم متخصص و باتجربه آماده ارائه خدمات مشاوره در همه امور علمی به خصوص نوشتن و چاپ مقاله هستند. شما با اولین تماس با موسسه معتبر و بنام تهران آموز می‌توانید اطلاعات تکمیلی درباره چگونگی عقد قرارداد با موسسه و بهره بردن از مشاوره تخصصی استادان ما را جویا شوید و از انواع خدمات به‌روز و جامع موسسه ما استفاده کنید.

گفتنی است مشاوران حرفه‌ای موسسه معتبر و رسمی تهران آموز به طور مستمر و دائمی در خدمت مراجعان عزیز هستند و تا رسیدن به نتیجه عالی شما را همراهی خواهند کرد. همچنین موسسه تهران آموز در ازای خدمات باکیفیت و متنوع خود قیمت‌های بسیار منصفانه و مناسبی در نظر گرفته است و در اخذ هزینه از مراجعان به‌ویژه دانشجویان گرامی همراهی لازم را خواهد داشت. در تهران آموز ما تمامی خدمات مرتبط با تحصیلات تکمیلی از جمله مشاوره انجام پایان نامه، مشاوره نوشتن مقاله، پذیرش و چاپ مقاله ISI، استحراج مقاله از پایان نامه و سایر خدمات را به دانشجویان ارائه خواهیم داد.

نکته مهم دیگر این‌که متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد مواردی از کلاهبرداری و سودجویی افراد و موسسات جعلی در زمینه انجام پایان نامه و خدمات پیرامون آن بوده‌ایم، به همین دلیل توصیه ما این است که قبل از انتخاب موسسه مشاوره برای انجام دادن هر نوع فعالیت علمی‌تان حتما درباره آن موسسه تحقیق کنید و معیارهای استاندارد موسسات رسمی و معتبر را بشناسید. ما برای کمک به شما در همین سایت مطلبی منتشر کرده‌ایم که در آن به ویژگی‌های موسسات معتبر پرداخته‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم آن را با دقت و حوصله تا انتها مطالعه و سپس مشاوران خود را انتخاب کنید؛ مطلبی با عنوان زیر:

 




برچسب‌ها: , , , , ,
پیمایش به بالا