ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله


این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

Loading

دوشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۰۸

تفاوت های فرهنگی که دانشجویان بین المللی باید بدانند

تحصیل در دانشگاه‌های خارجی به‌ویژه دانشگاه‌های بزرگ و مشهور دنیا که از نظر کیفیت آموزشی در سطح بالایی قرار دارند، یکی از آرزوهای اغلب دانشجویان است، اما برای رسیدن به این هدف شگفت‌انگیز و مهیج دو مرحله چالشی پیش روی شماست؛ یکی مرحله پیش از مهاجرت تحصیلی و دومی مرحله پس از مهاجرت تحصیلی. مرحله اول و موضوعات پیرامون اپلای و مسائل و نکاتش را در مطالب متعدد توضیح داده‌ایم و در این مطلب قصد داریم به مرحله پس از مهاجرت تحصیلی و موضوع مهم تفاوت‌های فرهنگی که دانشجویان بین‌المللی باید بدانند، به طور کامل‌تر بپردازیم.

اگر درباره اپلای کردن و انتخاب دانشگاه مناسب و موضوعاتی ازین دست، مایل به مطالعات بیشتر باشید، پیشنهاد می‌کنیم مطالب زیر را بخوانید:

 

تفاوت‌های فرهنگی پس از مهاجرت تحصیلی

تحصیل در دانشگاهی خارجی مستلزم زندگی در کشوری بیگانه است که تجربه‌ای متفاوت از زندگی را نصیب‌تان خواهد کرد؛ این تجربیات گاهی ساده، زیبا و بسیار جالب، و گاهی سخت، آزاردهنده و حتی غیر قابل تحمل هستند. تفاوت‌های زندگی در کشوری دیگر از چندین زاویه قابل توجه است؛ از تفاوت در زبان، پوشش، آداب و رسوم، رفتارهای اجتماعی و سبک زندگی تا عقاید، باورها، ارزش‌ها، عواطف، احساسات و…

بر همین اساس، در انتخاب دانشگاه‌های خارجی برای ادامه تحصیل باید جامعه کشور مقصد را از هر نظر بررسی و کاملا شناسایی کنید تا در محیط جدید با چالش‌های کمتری مواجه شوید. باید بدانید ممکن است بسیاری از رفتارها و فرهنگ‌های ما در تناقض با شرایط اجتماعی و نوع نگاه مردمان سایر سرزمین‌ها باشد، به همین دلیل باید آمادگی برخورد با انواع تفاوت‌ها و تنوع دیدگاه‌ها را داشته باشید. تفاوت‌ها از بدو ورود شما به فرودگاه کشور مقصد و تاکسی گرفتن آغاز می‌شود و تا روابط مختلف با مردم در موقعیت‌های گوناگون زندگی روزمره ادامه خواهد داشت.

باید بدانید که اغلب افراد در چنین وضعیتی دچار شوک فرهنگی می‌شوند و شما هم احتمالا آن را تجربه خواهید کرد.

 

شوک فرهنگی و مراحل آن

اضطراب و سردرگمی در مواجهه با محیط اجتماعی جدید را شوک فرهنگی می‌نامند و اکثر مهاجران در برخورد با تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی دچار آن می‌شوند و ممکن است اثر آن در برخی افرادی که نتوانند خود را با شرایط محیط جدید وفق دهند، به شکل انزوا و افسردگی نمایان شود.

شوک فرهنگی چند مرحله دارد: مرحله نخست که به ماه عسل تشبیه می‌شود، مرحله‌ای است که شما به عنوان تازه‌وارد، پرنشاط و هیجان‌زده و گاه متحیر و غرق در جذابیت‌های زندگی تازه هستید و تفاوت‌ها و شباهت‌ها برای شما بسیار جالب است. مرحله دوم با پایان مشاهدات اولیه و ورود جدی‌تر به زندگی نو آغاز می‌شود و شما کم‌کم متوجه اختلافات فرهنگی و مشکلاتش می‌شوید. در این زمان ممکن است روبه‌رو شدن با چالش‌هایی مانند زبان خارجی، قوانین جدید، رفتارهای اجتماعی و سرعت جریان زندگی شما را دچار سردرگمی کند و حس کنید امور زندگی‌تان بهم ریخته و آشفته است. اما این مرحله نیز می‌گذرد و شما در مرحله سوم با یادگیری اصول زندگی جدید و آشنایی تدریجی با قوانین و فرهنگ‌های مردم جامعه به درک بهتر و سازگاری با محیط جدید می‌رسید و پذیرش تفاوت‌ها برای‌تان ساده‌تر می‌شود. بدین ترتیب شما به مرحله چهارم یعنی انطباق کامل و تسلط بر شرایط و هماهنگی با زندگی جدیدتان وارد می‌شوید و از شوک فرهنگی عبور می‌کنید.

 

نکات مهم در مواجهه با تفاوت‌های فرهنگی

همان‌طور که توضیح دادیم، وجود تفاوت‌های فرهنگی در جوامع مختلف غیر قابل انکار است و بدیهی است آمادگی دانشجویان بین‌المللی برای مقابله با چالش‌های ناشی از تفاوت‌های فرهنگی به سازگاری سریع‌تر آن‌ها منجر خواهد شد که این امر در حفظ سلامت روح و روان و جسم‌شان بسیار تاثیرگذار است. بنابراین خوب است راهکارهای مقابله با شوک فرهنگی را بدانید تا تجربه بهتری در زندگی جدیدتان رقم بزنید. مهمترین نکات برای هماهنگی سریع‌تر و ساده‌تر با تفاوت‌های فرهنگی جوامع خارجی عبارت‌اند از:

  • زبان خود را تقویت کنید، زیرا توانایی برقراری ارتباط با مردم در درک و فهم فرهنگ جدید و افزایش اعتماد به نفس شما بسیار موثر است. با گسترش دامنه ارتباطات خود می‌توانید دوستان بیشتری پیدا کنید و سریع‌تر در جامعه جدید حل شوید.
  • درباره کشور مقصد تحقیق کنید و اطلاعات لازم در مورد قوانین اجتماعی، آداب و رسوم، تاریخ و فرهنگ آنجا به دست آورید تا بتوانید رفتارهای مردم آن کشور را بهتر درک کنید.
  • روابط گذشته خود را حفظ کنید و با دوستان و خانواده‌تان در ارتباط باشید تا بر حس دلتنگی خود غلبه کنید.
  • انعطاف‌پذیر و روشنفکر باشید و با دیدی باز و روشن به مسائل مختلف نگاه کنید. از دیدگاه‌ مردم کشور جدید موضوعات و پدیده‌ها را بررسی کنید و از قضاوت کردن رفتارها و جبهه‌گیری در برابر مسائل چالشی خودداری کنید.
  • تغییرات را بپذیرید، چراکه پذیرش و سازگاری با فرهنگ جدید می‌تواند اضطراب‌ و استرس شما را کاهش دهد و تجربه بهتری از زندگی را برای‌تان به ارمغان بیاورد.
  • به فرهنگ و رسوم کشور جدید احترام بگذارید و هرگز به باورها و اعتقادات‌شان بی‌احترامی نکنید.
  • اهداف آموزشی مشخص داشته باشید و به طور منظم آن‌ها را پیگیری کنید، اما آموزش را محدود به تحصیلات دانشگاهی نکنید و سعی کنید فرهنگ سرزمین جدید را فرابگیرید؛ از فرهنگ غذایی تا مراسم و سنت‌های محلی و…
  • تفریح و سرگرمی سالم را فراموش نکنید و حتما آن را در برنامه‌ریزی‌های خود لحاظ کنید؛ برای مثال، برنامه سفر و گردش، فعالیت‌های ورزشی، آشپزی، سینما و… بچینید و در اجتماعات محلی و جشنواره‌ها شرکت کنید.
  • در کارهای‌تان با افراد باتجربه مشورت کنید و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید. سوالات و ابهامات خود را با آن‌ها در میان بگذارید و اطلاعات مورد نیازتان را با مشاوره کاربردی جمع‌آوری کنید.
  • در حفظ سلامت جسم و جان و روان‌تان کوشا باشید؛ به تغذیه خود اهمیت دهید، استراحت کافی داشته باشید، نگرانی‌ها و دغدغه‌های‌تان را با افراد مجرب مطرح کنید و از تجربه‌های آن‌ها بهره ببرید. فراموش نکنید که صبر و پشتکار و تقویت اعتماد به نفس به شما کمک می‌کند بر احساسات منفی غلبه کنید و قوی بمانید.
پیمایش به بالا