ثبت درخواست مشاوره پایان نامه و مقاله


این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

Loading

سه شنبه ۱۳۹۹/۰۶/۱۸

نحوه گرفتن کسر خدمت با پروژه

گذراندن دوره سربازی از مراحل مهمی است که دغدغه بسیاری از مردان در زندگی است. تعدادی از افراد به دلایل گوناگون نمی‌خواهند این دوره را در پادگان‌های نظامی طی کنند و دنبال راهکاری مناسب می‌گردند. گرفتن کسر خدمت با پروژه یکی از بهترین راهکارهای موجود است و افراد واجد شرایط می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

ما در این مطلب شرایط، مراحل و مدارک لازم برای گرفتن کسر خدمت با پروژه را توضیح می‌دهیم.

 

گرفتن کسر خدمت با پروژه چیست؟

گرفتن کسر خدمت با پروژه یکی از راه‌های کاهش طول مدت دوره سربازی در پادگان‌های نظامی است و شامل مشمولانی می‌شود که تحصیلات دانشگاهی دارند. مشمولان این طرح برای گرفتن کسر خدمت با پروژه باید پروژه‌هایی تحقیقاتی مرتبط با رشته تحصیلی خود انجام دهند که با محوریت نیروهای مسلح و مسائل دفاعی و امنیتی کشور باشد. این افراد پروژه‌شان را در یکی از مراکز تحقیقاتی وابسته به نیروهای مسلح خواهند گذراند و حداکثر می‌توانند دو پروژه را انجام دهند و برای هر پروژه می‌توانند دو تا 19 ماه کسری خدمت دریافت کنند. البته دقت کنید که منظور از کسر خدمت، طی دوره سربازی خارج از یگان‌های نظامی است و به معنای کاهش دوره خدمت نیست؛ به عبارت بهتر، مدت انجام پروژه تحقیقاتی این افراد جزء خدمت وظیفه آن‌ها محسوب می-شود و این مدت در کارت پایان خدمت‌شان درج خواهد شد.

یادآوری می‌شود که گذراندن دوره آموزشی دوماهه برای این افراد مانند دیگران الزامی است و مشمولان باید دوره آموزشی‌شان را در همان یگانی که پروژه تحقیقاتی‌شان را پذیرفته است، بگذرانند.

 

شرایط گرفتن کسر خدمت با پروژه

مشمولان در صورتی می‌توانند مراحل گرفتن کسر خدمت با پروژه را طی کنند که شرایط آن را داشته باشند و شرایطش عبارت‌اند از:

          غیبت غیرموجه نداشته باشند و اگر غیبت دارند، باید آن را طبق قوانین و مقررات مربوطه موجه کنند.

          فقط تا یک سال بعد از فارغ‌التحصیلی فرصت دارند برای گرفتن کسر خدمت با پروژه اقدام کنند.

          دانشجو یا فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری باشند. در مقطع کارشناسی فقط نخبگانی که مورد تایید بنیاد ملی نخبگان باشند، می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

نکته دیگر این‌که افراد حین خدمت سربازی هم می‌توانند از این فرصت استفاده کنند، البته اگر شرایط دیگر را داشته باشند. گفتنی است مدت انجام پروژه آن‌ها از باقی دوره خدمت‌شان کسر خواهد شد. قابل ذکر است که این افراد فقط می‌توانند از سازمانی که در آن خدمت می‌کنند، طرح تحقیقاتی دریافت کنند.

 

مدارک گرفتن کسر خدمت با پروژه

برای گرفتن کسر خدمت با پروژه داشتن مدارک زیر الزامی است:

          اصل شناسنامه داوطلب و دو سری کپی از صفحات آن

          اصل کارت ملی داوطلب و دو برگ کپی از آن

          چهار قطعه عکس سه در چهار

          کپی آخرین مدرک تحصیلی

          رزومه فارسی داوطلب حداکثر در پنج صفحه که باید همراه داوطلب باشد.

 

مراحل گرفتن کسر خدمت با پروژه

مشمولان واجد شرایط برای گرفتن کسر خدمت با پروژه باید به بنیاد علمی نخبگان نیروهای مسلح یا یکی از مراکز تحقیقاتی نیروهای مسلح مراجعه کنند؛ مراکز تحقیقاتی نیروهای مسلح عبارت‌اند از:

جهاد خودکفایی ارتش، دانشگاه امام حسین (ع)، سازمان جغرافیایی، پژوهشگاه دفاع مقدس، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، صنایع دریایی، صنایع هوافضا، انرژی اتمی، دانشگاه مالک اشتر، قرارگاه بعثت، پژوهشگاه الکترونیک نصر، معتمد، توسعه منابع انرژی، تسنیم، صاایران، ندسا، نزسا، سپند، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله، ناجا، موسسه آموزشی تحقیقاتی صنایع دفاعی، سایبری سپاه، مجتمع شهید بهشتی، مرکز تحقیقات راهبردی، اتکا، ساصد، سازمان تربیت بدنی سپاه و هوافضای سپاه.

بهتر است مشمولان ابتدا به سازمان‌های تحقیقاتی مورد تایید بنیاد علمی نخبگان نیروهای مسلح مراجعه کنند و با آن‌ها به توافق برسند و از این طریق طرح تحقیقاتی‌شان را دریافت کنند که هزینه و زمان کمتری صرف کنند. این سازمان‌ها با بررسی پروژه‌ها اغلب پژوهشی متناسب با رشته تحصیلی افراد برای آن‌ها در نظر می‌گیرند. البته داوطلبان هم می‌توانند پژوهش مورد نظر خودشان را پیشنهاد دهند تا در صورت تایید بنیاد ملی نخبگان نیروهای مسلح آن پروژه را آغاز کنند. گفتنی است که سازمان‌های تحقیقاتی نیز می‌توانند با مراجعه به دانشگاه‌ها برای جذب دانشجویان متناسب با طرح‌های پژوهشی حوزه ماموریتی و اهداف سازمان خود اقدام کنند.

مشمولان به این مسئله حتما دقت کنند که انجام پروژه کار ساده‌ای نیست و شرایط خاص خودش را دارد؛ مثلا در صورتی که پروژه سنگین باشد و بیش از شش ماه کسری خدمت به آن تعلق بگیرد، محقق باید هر سه ماه گزارش کار ارائه دهد و هر ماه نیز در جلسه دفاع پروژه‌اش شرکت کند که این جلسه پایان هر ماه با حضور استاد راهنما و داوران در بنیاد نخبگان نیروهای مسلح برگزار می‌شود. همچنین افرادی که پروژه‌شان کوتاه‌تر از شش ماه باشد، باید پس از پایان پروژه در جلسه دفاع آن شرکت کنند که یک داور خواهد داشت.

البته می‌شود از پروژه پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز برای این طرح استفاده کرد، به شرطی که پایان‌نامه‌ای قوی باشد. برای این کار، دانشجویان باید پایان‌نامه و CD آن را به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح بدهند و منتظر نتیجه داوری آن‌ها برای مدت کسر خدمت بمانند. بنیاد نخبگان پایان‌نامه را برای یک سازمان نظامی مرتبط با موضوع پایان‌نامه ارسال می‌کند و پس از چند ماه نتیجه اعلام می‌شود که معمولا کمتر از شش ماه کسری خدمت خواهد بود.

توصیه می‌شود این کار همزمان با پذیرش یک پروژه کسر خدمت از همان سازمان انجام شود؛ یعنی مشمولان به سازمانی که از آنجا پروژه دریافت می‌کنند، پایان‌نامه‌شان را هم ارائه دهند و از آن سازمان تضمین بگیرند که برای پایان‌نامه‌شان نیز کسر خدمت دریافت کنند.

پیشنهاد ما این است که پیش از نوشتن پژوهش‌تان، برای شناخت سایت‌های جامع و کاربردی، مطلب پرکاربردترین وبسایت‌های دانشجویی را در همین سایت مطالعه کنید.

 

مزایای گرفتن کسر خدمت با پروژه

مزیت مهم پروژه کسری خدمت این است که مشمولان همزمان با گذراندن تحصیلات خود می‌توانند به اخذ پروژه کسری خدمت اقدام و تا سقف 19 ماه از کسری خدمت استفاده کنند. مزیت دیگر، تاثیرگذاری مفید این اقدام در آینده شغلی افراد پس از پایان خدمت سربازی است. در واقع، این افراد هم خدمت آسان‌تر و تخصصی‌تری خواهند داشت و هم در زمان‌شان صرفه‌جویی می‌شود.

پیمایش به بالا